Tőzsde - Gyenge kezdés az amerikai tőzsdéken

Gazdaság, 2020.07.14

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés kedden az amerikai értékpapírpiacokon a hétfői vegyes zárás után a második negyedéves tőzsdei eredmény beszámolók első jelentéseire összpontosítva.

A befektetők az S&P index tagjainál a 2008-as pénzügyi válság óta a legnagyobb nyereségcsökkenésre számítanak.

A DJIA-30 index 0,14 százalék, az S&P-500 index 0,44 százalék, a Nasdaq Composite index 0,76 százalék csökkenéssel kezdte a keddi kereskedést.

A keddi nyitás előtt a beszámolói szezon első fecskéiként várakozáson felüli adatokat jelentett a JPMorgan és a Citigroup, negatív meglepetést okozott viszont a Delta Air Lines és a Wells Fargo. A JPMorgan részvénye két százalékkal, a Citigroup részvénye másfél százalékkal erősödött, a Wells Fargo részvénye három százalékkal gyengült a tőzsdén kívüli forgalomban.

A befektetői hangulatot azonban változatlanul nyomasztja a vírusfertőzés terjedése és emiatt egy esetleges második korlátozási intézkedéscsomag elrendelésének a lehetősége.

Az olajár csökkent, a WTI 1,77 százalékkal állt alacsonyabban az amerikai kereskedés kezdetén hordónként 39,39 dolláron, a Brent ára pedig 1,40 százalékkal 42,12 dollárra csökkent.

Az eurót 0,23 százalékkal jegyzik erősebben 1,1366 dolláron, az arany spot ára 0,30 százalékkal unciánként 1797,27 dollárra csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!