Tőzsde - Gyenge kezdés New Yorkban

Szerencsejáték, 2019.10.14

Csökkenő indexekkel korrigálták a hétfői nyitáskor a pénteki erős zárást az amerikai értékpapírpiacok.

Az indexeket az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek elsimításába vetett remények emelték meg a múlt hét utolsó napján. Hétfőre azonban már alább hagyott a lelkesedés, miután Kína jelezte, hogy további egyeztetésekre lesz még szükség a Donald Trump elnök által pénteken bejelentett részleges egyezmény aláírásához.

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,21 százalék, az S&P-500 index 0,13 százalék, a Nasdaq Composite index 0,16 százalék veszteséget mutatott.

A kínai kereskedelmi kapcsolatoknak erősen kitett amerikai cégek részvénye már a tőzsdei kereskedés kezdete előtt a tőzsdén kívüli forgalomban csökkent. Az Apple Inc, Nvidia Corp, Advanced Micro Devices Inc és Micron Technology papírok fél és egy százalék között gyengültek.

A piacok a kereskedelmi ellentétek hatásának elemzése mellett a héten kezdődő negyedéves vállalati eredmény beszámoló jelentéseire várnak. A beszámolók a nagy bankok jelentéseivel kedden indulnak. Elemzők 1,2 százalékos nyereségcsökkenést várnak a bankoktól. Az S&P-500 index tagvállalataitól három százalékos eredménycsökkenést vár a piac az egy évvel korábbihoz képest.

Az olaj ára hétfőn csökkent, miután ismét távolabbra került a már karnyújtásnyira hitt kereskedelmi megállapodás az Egyesült Államok és Kína között. Az amerikai kereskedés kezdetén a WTI ára 2,43 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben hordónként 53,37 dolláron, a Brent ára 2,23 százalékkal 59,16 dollárra csökkent.

Az eurót 0,13 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1025 dolláron, az arany spot ára 0,12 százalékkal unciánként 1490,54 dollárra emelkedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!