Tőzsde - Gyengülés a vezető ázsiai piacokon

Gazdaság, 2019.05.06

Gyengüléssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn, a még nyitva tartó térségbeli börzék is mind mínuszban álltak a pénteki záróértékükhöz képest.

A rossz hangulatot az amerikai elnöknek az a fenyegetése váltotta ki, hogy a szerinte lassú amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások miatt május 10-én 200 milliárd dollár értékű kínai termék importvámját 25 százalékra emeli a jelenlegi 10 százalékról. Az amerikai elnök kilátásba helyezte továbbá, hogy "hamarosan" további 325 milliárd dollárnyi kínai termékre vet ki 25 százalékos importvámot.

A kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalások újabb fordulóját szerdára jelölték ki. Az egyik kínai pártlap főszerkesztője szerint azonban nem valószínű, hogy az egyeztetésre elutazik Washingtonba Liu Ho kínai miniszterelnök-helyettes, a kínai delegáció vezetője.

Hétfőn a térség irányadó, tokiói értéktőzsdéjén nem volt kereskedés.

A már bezárt tőzsdék közül az ausztrál 0,85 százalék, a tajpeji pedig 1,80 százalék mínuszban fejezte be a napot.

Reggel 8 órakor még néhány térségbeli ország börzéjén folyt a kereskedés, ekkor Sanghaj 6,35 százalék, a hongkongi tőzsde 3,40 százalék, a szöuli pedig 0,74 százalék gyengülést jelzett.

Reggel 8 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,55 dollár, 2,19 százalék csökkenéssel, 69,30 dolláron állt.

Az arany ára unciánként 1,55 dollárral (0,12 százalékkal), 1282,85 dollárra emelkedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!