Tőzsde - Mínuszban álltak az indexek New Yorkban

Gazdaság, 2018.11.19

Jelentős mínuszban álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei hétfő este.

Közép-európai idő szerint este nyolc óra körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 1,78 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 1,74 százalékos mínuszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 2,81 százalékos csökkenést jelzett.

Gyenge kezdést követően jelentős mínuszban álltak hétfő este a New York-i tőzsde irányadó indexei, miután az Apple egyes termékei iránti kereslet miatt kialakult aggodalom lefelé húzta a technológiai szektort és erőteljesen rontotta a befektetői hangulatot.

Az árfolyamcsökkenést a technológiai részvények vezették az Apple gyengülését követve. Az Apple részvényárfolyama több mint 3,6 százalékot esett, mivel a Wall Street Journal cikke szerint visszafogta az idén bemutatott új iPhone modelljeinek gyártási tervét.

A Standard & Poor's 500-as és a Nasdaq Composite mutatót egyebek mellett a kezdőbetűk neve alapján csak FAANG-részvények néven emlegetett, a Facebookot, az Amazont, az Apple-t, a Netflixet és a Google-t tömörítő csoport részvényeinek árcsökkenése fordította veszteségbe.

Közép-európai idő szerint este nyolc óra körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 51 cent emelkedéssel, 56,97 dolláron állt, a Brent olaj hordónkénti ára pedig 14 centes mínusszal, 66,62 dollár volt.

Az arany unciánkénti ára 0,32 százalékkal, 3,90 dollárral, 1224,70 dollárra emelkedett New Yorkban.

Egy euróért 1,1452 dollárt adtak a nemzetközi bankközi piacon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!