Tőzsde - Mínuszban álltak az indexek New Yorkban

Gazdaság, 2018.12.14

Mínuszban álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei péntek este.

Közép-európai idő szerint este nyolc óra után a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 1,87 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 1,66 százalékos mínuszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 1,72 százalékos csökkenést jelzett.

Gyenge kezdést követően jelentős mínuszban álltak péntek este a New York-i tőzsde irányadó indexei. Az árfolyam-gyengülés a világgazdasági növekedés lassulása miatti aggodalmak fokozódásának volt tulajdonítható.

A félelmeket az erősítette fel ismét, hogy több mint 15 éves mélypontra esett a kiskereskedelmi forgalom emelkedésének üteme novemberben Kínában, az ipari termelésé pedig közel hároméves mélységbe süllyedt a gazdaság lendületvesztésével párhuzamosan.

A pénteki kereskedés egyik legnagyobb vesztese mintegy 9,1 százalék mínusszal a Johnson & Johnson egészségügyi-kozmetikai cég részvénye volt, miután a Reuters jelentése szerint a vállalat évtizedekig nem tájékoztatta a fogyasztókat arról, hogy babahintőpora rákkeltő azbesztet tartalmazott.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára pénteken csökkenést mutatott, részben a világgazdasági lassulás miatti félelmek miatt.

Közép-európai idő szerint este nyolc óra után a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 1 dollár 24 cent csökkenéssel, 51,34 dolláron állt, a Brent olaj hordónkénti ára pedig 1 dollár 25 centes mínusszal, 60,20 dollár volt.

Az arany unciánkénti ára 0,38 százalékkal, 4,80 dollárral 1242,60 dollárra csökkent New Yorkban.

Egy euróért 1,1304 dollárt adtak a nemzetközi bankközi piacon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!