Tőzsde - Negatív korrekció az amerikai tőzsdéken

Gazdaság, 2021.02.09

A rekordot rekordra halmozó hegymenet után néhány kiábrándító vállalati jelentés apropóján negatív korrekcióval nyitottak kedden az amerikai tőzsdeindexek.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,08 százalékkal, az S&P-500 index 0,23 százalékkal, a Nasdaq Composite index 0,14 százalékkal kezdett alacsonyabban.

Negatív meglepetést okozott például a Take-Two Interactive Software számítógépes játékokat kiadó vállalat, részvénye így négy százalékkal gyengült a nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban. A Gucci rúzsgyártó érdekeltsége is hasonló okból veszített két és fél százalékot részvényének az árfolyamából.

A folyamatban lévő negyedéves vállalti eredménybeszámoló szezon azonban többségében pozitív meglepetésekkel szolgált, ami a Washingtontól várt gazdaságélénkítő csomaggal együtt nagyban hozzájárult a tőzsdeindexek utóbbi időkben elért eredményeihez. Az elmúlt hat napban az indexek folyamatosan emelkedtek. A piac ugyanis két és fél százalékos nyereségnövekedést vár az S&P-500 index tagvállalataitól a negyedik negyedévben, szemben a még az év elején jelzett tíz százalék körüli csökkenéssel.

Hasonlóképpen lefelé korrigált az olaj ára is a több mint egy éves csúcsról, amit a biztató keresleti kilátásoknak köszönhetően ért el, megerősítve az OPEC+ termeléscsökkentésével.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI ára 0,74 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 57,54 dolláron, a Brent ára pedig 0,69 százalékkal 60,28 dollárra csökkent.

Az eurót 0,43 százalékkal jegyzik erősebben 1,2100 dolláron, az arany spot ára 0,60 százalékkal unciánként 1841,70 dollárra emelkedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!