TV műsor

Tőzsde - Pluszban álltak az indexek New Yorkban

Gazdaság, 2019.01.08

Pluszban álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei kedd este a hétfőn elért nyereségek után.

Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,82 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,64 százalékos pluszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,75 százalékos emelkedést jelzett.

A piaci hangulat javulásához hozzájárult, hogy az Egyesült Államok és Kína január 7-8-án miniszterhelyettesi szinten tartott konzultációkat Pekingben a két ország közötti kereskedelmi viták rendezése érdekében. A piacok nagy reményeket fűznek az ellentétek enyhüléséhez. A világ két legnagyobb gazdaságának képviselői először ültek tárgyalóasztalhoz azóta, hogy az amerikai és a kínai elnök december elején a G20 csúcstalálkozón Buenos Airesben március végéig kereskedelmi "tűzszünetet" kötött, esélyt adva a hónapok óta dúló vámháború lezárásának.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára emelkedést mutatott kedden az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek enyhülése és ezzel párhuzamosan a kereslet növekedése reményében. Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 96 cent (1,98 százalék) emelkedéssel, 49,48 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 1 dollár 2 centes (1,78 százalék) plusszal, 58,35 dollár volt.

Az arany unciánkénti ára 0,33 százalékkal, 4,25 dollárral 1285,65 dollárra csökkent.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1446 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1433 dollár után.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!