Tőzsde - Pluszban álltak az indexek New Yorkban

Gazdaság, 2019.07.01

     New York, 2019. július 1., hétfő (MTI/Reuters) - Pluszban álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei hétfő este.

Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,18 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,50 százalékos pluszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,85 százalékos emelkedést jelzett.

Az árfolyamok emelkedésének hétfőn lendületet adtak a hétvégi oszakai G20 csúcstalálkozón elért eredmények. Az Egyesült Államok és Kína szombaton a G20-ak oszakai csúcstalálkozóján a kereskedelmi tárgyalások folytatásában állapodott meg azt követően, hogy Donald Trump amerikai elnök a feszültség oldása érdekében a tárgyalások idejére felfüggesztette a kínai termékek importvámjának kilátásba helyezett megemelését, valamint jelezte szándékát a Huawei kínai távközlési berendezés gyártó vállalat ellen elrendelt szankciók enyhítésére is.

A hétfői kereskedésben a technológiai és a pénzügyi szektor, valamint a kommunikációs szolgáltató ágazat részvényei teljesítettek a legjobban. Az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások folytatásának hírére a chipgyártó vállalatok részvényei pozitívan reagáltak. A nagyvállalatok között a nap egyik vesztese csaknem 3 százalékos eséssel a Boeing részvénye volt. Ezzel szemben a Nike és az Apple részvénye mintegy 2 százalékos pluszban állt, a J.P. Morgan és az IBM pedig 1,5 százalék körüli nyereséggel állt.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék emelkedett. Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 30 cent (0,51 százalék) plusszal, 58,77 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 14 centes (0,22 százalék) emelkedéssel, 64,88 dollár volt.

Az arany unciánkénti ára 1,73 százalékkal, 24,45 dollárral 1389,25 dollárra csökkent.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1284 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1345 dollár után.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!