Tőzsde - Pozitív kezdés az amerikai piacokon

Gazdaság, 2021.01.07

Indexemelkedéssel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon. Szerdán az indexek vegyesen zártak, a Wall Streeten rekordon, a főként technológiai papírokat forgalmazó Nasdaq piacon viszont veszteséggel.

A DJIA-30 index 0,23 százalékos, az S&P-500 index 0,66 százalékos, a Nasdaq Composite pedig 1,02 százalékos emelkedéssel indult neki a csütörtöki tőzsdenapnak.

Az olajár az amerikai nyersolajkészletek csökkenésének, valamint Szaúd-Arábia termeléscsökkentésre tett ígéretének köszönhetően újabb 11 havi csúcsot érintett a koronavírus-válság előtti szinten, majd stabilizálódott, vegyesen alakult.

Az amerikai tőzsdék nyitásakor a WTI ára 0,06 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 50,66 dolláron, a Brent ára pedig 0,13 százalékkal 54,23 dollárra csökkent.

Az arany ára az előző napi másfél százalékos esés után stabilizálódott. A szerdai áresés annak volt tulajdonítható, hogy kedvezőbbé váltak a részvénybefektetések és a fix hozamú értékpapírok hozamkilátásai, így gyengült valamelyest az arany értékőrző funkciója is.

Az amerikai kereskedés kezdetén az arany spot ára unciánként 1919,66 dolláron állt 0,06 százalékos emelkedés után.

Az eurót 0,27 százalékkal jegyzik gyengébben 1,2280 dolláron. Az euró esetében profitkivétel indult meg az elmúlt évben elért 9 százalékos árfolyamnyereség lefölözésére.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!