Tőzsde - Pozitív kezdés New Yorkban

Gazdaság, 2019.01.23

Erősödéssel nyitottak szerdán a főbb amerikai tőzsdeindexek az előző napi másfél-két százalékos veszteség után.

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,83 százalék, az S&P-500 index 0,49 százalék, a Nasdaq Composite index 0,61 százalék nyereséget mutatott.

Kedden világgazdasági növekedési aggodalmak okoztak nagy érvágást a tőzsdei kereskedésben. A pozitív szerdai kezdéshez viszont már biztató vállalati eredmény-beszámolók adták meg a lökést. A United Technologies és a Procter & Gamble részvények például a nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban már több mint három és négy százalékos nyereséget értek el várakozáson felüli negyedéves eredményüknek köszönhetően. Hasonló okból az IBM részvénye is több mint hét százalékkal erősödött a nyitás előtt.

Az olajár felfelé korrigált szerdán a keddi, mintegy két százalékos esésből, amit a világgazdasági növekedési aggodalmak idéztek elő. A Brent ára 0,62 százalékkal hordónként 61,88 dollárra, a WTI ára 0,42 százalékkal 53,23 dollárra emelkedett.

A dollárárfolyam három heti csúcs közelében jár, az arany ára pedig a tőzsdei árfolyamok emelkedését ellentételezve csökkent.

Az eurót 1,1353 dolláron, 0,04 százalékkal jegyzik gyengébben, az arany ára 0,39 százalékkal unciánként 1278,35 dollárra csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!