Tőzsde - Pozitív kezdés New Yorkban

Gazdaság, 2019.12.06

Indexemelkedéssel folytatták az előző nap szerény pozitív eredményét a pénteki nyitáskor az amerikai tőzsdeindexek.

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,58 százalék, az S&P-500 index 0,71 százalék, a Nasdaq Composite index 0,74 százalék nyereséget mutatott.

Az árfolyamok emelkedésének a meglepetést okozó novemberi foglalkoztatási adat adott nagy kezdőlökést. Novemberben a vártnál jobban, tíz hónapja a legnagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatás a privátszektor nem mezőgazdasági ágazataiban az Egyesült Államokban, a munkanélküliségi ráta pedig ötven éves mélypontot ért el 3,5 százalékon. Az egyébként is pozitív befektetői hangulatot az amerikai elnök megjegyzése alapozta meg, miszerint "jól alakulnak" a kereskedelmi tárgyalások Kínával.

Az olaj ára lefelé korrigált pénteken, de ezzel együtt is négy százalék feletti heti nyereség felé tart. Az OPEC és a szervezeten kívüli nagy olajtermelők informális együttműködése, az "OPEC+" az önkéntes kitermelési korlátozás napi 500 ezer hordós megemelésében állapodott meg a piaci túlkínálat megfékezése érdekében. A megállapodás a jövő év márciusáig hatályos. Az OPEC+ jelenleg napi 1,2 millió hordóval korlátozza termelését, ami a globális termelés 1,7 százalékának felel meg.

Az amerikai kereskedés kezdetén a WTI nyersolaj ára 0,46 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben hordónként 58,16 dolláron, a Brent nyersolaj ára pedig 0,19 százalékkal 63,27 dollárra csökkent.

Az eurót 0,28 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1071 dolláron az arany spot ára 0,86 százalékkal unciánként 1462,99 dollárra csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!