Tőzsde - Pozitív kezdés New Yorkban

Gazdaság, 2021.01.12

Indexemelkedéssel indult kedden a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon a hétfői veszteséges zárás után, a negyedik negyedévi vállalati eredménybeszámoló szezonra terelődő befektetői figyelemnek köszönhetően. Az árfolyamok emelkedésére hatottak az új washingtoni adminisztrációtól várt gazdaságösztönző intézkedések is.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,11 százalékos, az S&P-500 index 0,06 százalékos, a Nasdaq Composite pedig 0,19 százalékos emelkedéssel nyitott.

A negyedik negyedévi eredménybeszámoló szezon pénteken veszi kezdetét a nagy bankok, közöttük a JPMorgan és a Citigroup jelentéseivel. A piacon kialakult elemzői konszenzus szerint a negyedik negyedévben közel tíz százalékkal csökkenhetett az S&P index tagjainak a nyeresége, az idei első negyedévben viszont bő 15 százalékkal növekedhet. A nagy pénzintézetek, a Morgan Stanley, a JPMorgan Chase, a Goldman Sachs, a Bank of America, a Citigroup és a Wells Fargo részvényei a pozitív befektetői várakozásoknak köszönhetően a piacok keddi nyitása előtt a tőzsdén kívüli forgalomban egy-két százalékos nyereségre tettek szert.

Az olajár tovább emelkedett, újabb 11 havi csúcsot ért el a tavalyi koronavírus-válság előtti árszinten annak köszönhetően, hogy Szaúd-Arábia termelésének napi egymillió hordós csökkentésére tett ígéretet január-februárban a nyersolajkészletek felhalmozásának a megelőzése érdekében.

Az amerikai tőzsdék nyitásakor a WTI nyersolaj ára 1,03 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 52,79 dolláron, a Brent ára pedig 1,10 százalékkal 56,27 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,02 százalékkal jegyzik gyengébben 1,2151 dolláron, az arany spot ára 0,10 százalékkal 1845,15 dollárra csökkent unciánként.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!