Tőzsde - Pozitív kezdés várható az európai tőzsdéken

Szerencsejáték, 2020.02.12

Indexemelkedésre lehet számítani szerdán az európai tőzsdék nyitásakor. A befektetői hangulat az új koronavírus-fertőzések csökkenő számának köszönhetően javult szerdán.

A határidős indexjegyzések és a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a főbb európai piacokon, a londoni, frankfurti és párizsi tőzsdéken 0,3-0,4 százalékos indexemelkedésre lehet számítani a szerdai nyitáskor.

A szerdai kereskedést az ázsiai tőzsdék is indexemelkedéssel kezdték. A főbb piacok az európai kereskedés kezdete előtt mintegy másfél órával egy százalék körüli nyereségben jártak.

Kedden az európai tőzsdék nyereséggel zártak, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,86 százalékkal végzett magasabban, a páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,84 százalékkal emelkedett. A Stoxx Europe 600 index pedig 0,90 százalékkal rekordra erősödött. Az előző rekordja február 6-án volt az indexnek.

Rekordot ért el a frankfurti DAX index is 0,99 százalékos erősödéssel. A londoni FTSE-100 index 0,71 százalékkal emelkedett, a párizsi CAC-40 index 0,65 százalékkal zárt magasabban. Madridban 0,68 százalék, Milánóban 0,74 százalék indexemelkedéssel fejezte be a keddi kereskedést a tőzsde.

Az erősödést az utazási ágazat és a légitársaságok papírjai vezették az európai tőzsdéken. A német TUI utazási iroda részvénye 13 százalékkal erősödött. A cég a vártnál kisebb negyedéves veszteséget jelentett. Eredményén javított konkurense, a Thomas Cook csődje. Az Air France/KLM részvénye 4,93 százalékkal, az IAG részvénye 3,76 százalékkal erősödött.

Erősödött a Deutsche Telekom részvénye is 3,51 százalékkal miután elhárult az akadály amerikai leányvállalata a T-Mobile US és a Sprint egyesülése elől. A T-Mobile US részvénye 11 százalékkal erősödött az amerikai tőzsdei kereskedésben.

Az olajár emelkedett szerdán, az európai kereskedési idő kezdete előtt másfél órával a Brent nyersolaj ára 1,61 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 54,88 dolláron, a WTI ára pedig 1,16 százalékkal 50,52 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,04 százalékkal jegyzik gyengébben 1,0910 dolláron, az arany spot ára 0,12 százalékkal unciánként 1565,53 dollárra csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!