Tőzsde - Pozitív kezdés várható az európai tőzsdéken

Gazdaság, 2021.08.02

Indexemelkedésre lehet számítani hétfőn, augusztus első kereskedési napján az európai értékpapírpiacokon. A tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a vezető indexek 0,5-0,6 százalékos emelkedése valószínűsíthető a kereskedés kezdetén.

Pénteken veszteséggel zártak az európai tőzsdék, júliust azonban nyereséggel fejezték be, mégpedig a hatodik egymást követő hónapban. Az amerikai tőzsdék is indexcsökkenéssel fejezték be a pénteki kereskedést, a hónapot viszont 1-2 százalékos nyereséggel zárták.

Augusztus első kereskedési napja tekintélyes indexemelkedéssel indult a távol-keleti piacokon. Az európai kereskedési idő kezdete előtt minegy két órával Tokióban közel 2,0 százalékos, Sanghajban és Sencsenben 1,5 százalékos, Szöulban 0,5 százalékos, Tajvanon és Hongkongban pedig 1,0-1,5 százalék közötti nyereséget mutatott a tőzsdeindex.

Az olajár csökkent hétfőn, a Brent 1,10 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben az európai piaci nyitás előtt két órával hordónként 74,58 dolláron, a WTI pedig 0,95 százalékkal csökkent 73,25 dollárra. A Brent ára az év eleje óta már 49,5 százalékkal, a WTI ára pedig 53,8 százalékkal emelkedett a válság utáni gazdasági helyreállítással párhuzamosan emelkedő kereslet függvényében.

Az eurót 0,02 százalékkal jegyzik erősebben 1,1873 dolláron, az arany spot ára 0,14 százalékkal emelkedett unciánként 1811,46 dollárra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!