Tőzsde - Pozitív kezdés várható az európai tőzsdéken

Gazdaság, 2021.09.21

Indexemelkedésre lehet számítani kedden az európai tőzsdéken az előző napi nagy gyengülés korrekciójaként, ami több havi mélypontra küldte vissza a főbb indexeket.

A tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a vezető indexek 0,3-0,6 százalékos emelkedése várható a kereskedés kezdetén.

Hétfőn nagy veszteséggel zártak az európai tőzsdék a globális gazdasági növekedéssel és az inflációs nyomás alakulásával szemben felmerült aggodalmak miatt. Az FTSE EuroFirst 300 európai index 1,70 százalékkal csökkent, a Stoxx Europe 600 index 1,67 százalékkal végzett alacsonyabban, az euróövezeti EuroStoxx50 index 2,11 százalékkal esett.

Londonban 0,86 százalékkal csökkent az FTSE-100 index július 20 óta a legalacsonyabbra. Frankfurtban a DAX 2,31 százalékos eséssel végzett négy havi mélyponton. A CAC-40 Párizsban 1,74 százalékkal két havi mélypontra csökkent. Szintén két havi mélyponton végzett a milánói tőzsdeindex 2,57 százalékos eséssel. A madridi index 1,20 százalékos csökkenéssel fejezte be a hétfői kereskedést.

Nagy eséssel fejezték be a hétfői tőzsdenapot az amerikai indexek is. A DJIA július közepi, az S&P és Nasdaq indexek májusi mélypontra estek vissza. A keddi globális tőzsdenapot a távol-keleti piacok vegyes indexekkel indították el kedden. Tokióban és Hongkongban csökkentek az árfolyamok, a kínai tőzsdéken és Szöulban pedig emelkedtek.

Az olaj ára három kereskedési napja az első alkalommal emelkedett. A legfrissebb felmérések szerint a Mexikói-öbölben az olajkutak termelési kapacitásának egy része még hónapokig nem fog visszatérni a piacra a hurrikán által okozott károk miatt.

A Brent nyersolaj ára az európai kereskedés kezdete előtt bő egy órával hordónként 74,50 dolláron 0,78 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben, a WTI ára pedig 0,91 százalékkal emelkedett 70,93 dollárra.

Az arany spot ára 0,12 százalékkal csökkent unciánként 1761,75 dollárra, az eurót 0,04 százalékkal jegyzik erősebben 1,1732 dolláron.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!