Tőzsde - Vegyes, emelkedő kezdés az amerikai tőzsdéken

Gazdaság, 2021.02.26

A többségében emelkedő árfolyamokat tükrözve vegyesen kezdték az amerikai tőzsdeindexek a pénteki kereskedést az előző napi nagy veszteségek után.

A DJIA-30 index 0,06 százalékos csökkenéssel, az S&P-500 index 0,47 százalékos, a Nasdaq Composite index pedig 0,94 százalékos emelkedéssel kezdte a pénteki kereskedést.

Az indexek 1,5-3 százalékos veszteséggel zártak csütörtökön, elsősorban a technológiai papírokat célzó profitkivételi nyomás miatt.

A nagy technológiai cégek, az Apple, az amazon.com, a Microsoft, az Alphabet, a Facebook és a Netflix részvényei pénteken a nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban már erősödésnek indultak, de ezzel együtt is hónapok óta a legrosszabb hetük elé néznek.

A befektetők kedvező jelként értékelték, hogy januárban hét hónapja a legnagyobb mértékben, 2,4 százalékkal nőttek a lakossági kiadások.

A több mint egy évvel ezelőtti, járvány előtti szintről az olajár csökkenésnek indult, mivel az elért magas árszinten már a kínálat növekedése feltételezhető. Az OPEC+ jövő heti találkozóján piaci feltételezések szerint a kitermelés növeléséről fog dönteni. A Brent és a WTI egyaránt húsz százalékkal drágult egy hónap alatt a hideg időjárás miatt visszaesett amerikai kitermelés miatt.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 1,67 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi piacon hordónként 62,47 dolláron, a Brenté 1,48 százalékkal 65,13 dollárra csökkent.

Az eurót 0,33 százalékkal jegyzik gyengébben 1,2123 dolláron, az arany spot ára 0,66 százalékkal unciánként 1759,10 dollárra csökkent. Az arany jegyzése korábban 1754,70 dollárnál is járt, 2020 júniusa óta a legalacsonyabb szinten. A hónap eleje óta az arany ára már 4,5 százalékkal csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!