Tőzsde - Vegyes kezdés az amerikai tőzsdéken

Gazdaság, 2021.03.22

Vegyesen indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon. Az árfolyamok elsősorban a technológiai részvények körében emelkedtek.

A DJIA-30 index 0,13 százalékos csökkenéssel, az S&P-500 index 0,16 százalékos emelkedéssel, a Nasdaq Composite index 0,62 százalékos erősödéssel kezdte a hétfői kereskedést.

A többnyire az S&P indexben szereplő és a Nasdaq piacon jegyzett technológiai részvények körében a kötvényhozamok emelkedése miatt az elmúlt hetekben bekövetkezett gyengülés pozitív korrekciójaként indult meg az árfolyamok emelkedése.

A Wall Street cikluskövető hagyományos iparágakat is tartalmazó indexei viszont, a DJIA és az S&P az elmúlt héten történelmi csúcsot állítottak be a járványvédelmi intézkedések várható fokozatos kivezetésétől és a washingtoni gazdaságösztönző csomagtól várt fellendülést megelőlegezve.

Az olajár hétfőn vegyesen alakult, kevéssé változott, stabilizálódott a múlt heti hat százalékos esés után. Az olajnak az idei legrosszabb hete volt az elmúlt hét, az oltások lassú haladása miatt, az európai kereslet alakulásával szemben felmerült aggodalmak következtében.

Az amerikai piacok nyitásakor a Brent nyersolaj ára 0,19 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 64,41 dolláron, a WTI ára pedig 0,13 százalékkal 61,52 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,20 százalékkal jegyzik erősebben 1,1927 dolláron, az arany ára 0,73 százalékkal unciánként 1732,66 dollárra csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!