Tőzsde - Vegyes kezdés New Yorkban

Gazdaság, 2021.04.28

Vegyes indexekkel indult a kereskedés szerdán az amerikai értékpapírpiacokon.

A DJIA-30 index 0,25 százalékkal csökkent kezdéskor, az S&P-500 index 0,10 százalékkal emelkedett a Nasdaq Composite index pedig 0,07 százalékkal nyitott alacsonyabban.

Az előző nap, kedden is vegyesen zártak a főbb indexek, a Wall Street árfolyammutatói alig változtak, a Nasdaq 0,3 százalékkal csökkent.

A szerdai bizonytalan kezdés mögött az előző nap és a szerdai kezdés előtt publikált nagyvállalati eredménybeszámolók vegyes értékelése áll. A piac ugyanakkor kivárásra rendezkedett be a Fed monetáris politikai döntéshozó testületének amerikai idő szerint kora délutáni bejelentése előtt. A piacok nem számítanak a laza monetáris politika belátható időn belüli kivezetésére, útmutatást várnak viszont a növekedési kilátások, az inflációs cél teljesülésének és a foglalkoztatási helyzet alakulásának a megítélésére vonatkozóan.

A szerdai nyitást megelőzően tett negyedéves jelentések közül a Microsoft a piaci várakozásoknak megfelelően teljesített forgalmát illetően, nyeresége azonban nagyobb lett a vártnál. Részvénye ennek ellenére is mintegy három százalékkal gyengült a tőzsdén kívüli forgalomban.

Az Alphabet részvénye öt százalékkal erősödött a tőzsdén kívül, miután rekordnyereséget ért el immár két egymást követő negyedévben is.

A Boeing részvénye másfél százalékkal gyengült. A repülőgépgyár nagyobb veszteséget jelentett a vártnál annak ellenére is, hogy ismét megkezdhette a biztonsági okokból hosszú időre forgalomból kivont B737 MAX modellje szállításait a megrendelőknek.

Az S&P-500 index tagvállalatól egyébként a nyereség 35 százalékos növekedését várja a piac az idei első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, ami a legnagyobb növekedés lesz 2010 negyedik negyedéve óta.

Az olajár emelkedett szerdán a javuló keresleti kilátásoknak köszönhetően. Az amerikai piacok nyitásakor a WTI ára 1,14 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 63,66 dolláron, a Brent ára pedig 1,08 százalékkal emelkedett 66,58 dollárra.

Az eurót 0,16 százalékkal jegyzik gyengébben 1,2071 dolláron, az arany spot ára 0,37 százalékkal csökkent unciánként 1770,06 dollárra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!