Tőzsde - Vegyes kezdés várható Európában

Gazdaság, 2019.10.17

Vegyes kezdés várható csütörtökön az európai értékpapírpiacokon, miután az indexek az előző nap is változatosan alakultak.

A határidős indexjegyzések és a tőzsdén kívüli forgalom árfolyamai alapján a főbb piacokon, Frankfurtban és Párizsban 0,1 százalék körüli indexcsökkenés, Londonban pedig néhány pontos emelkedés várható a kereskedés kezdetén.

A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,07 százalékkal, a Stoxx Europe 600 index 0,14 százalékkal csökkent szerdán, az euróövezeti EuroStoxx50 index viszont 0,02 százalékkal emelkedett. Londonban 0,61 százalékkal végzett alacsonyabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 0,32 százalékkal emelkedett, a párizsi CAC-40 pedig 0,09 százalékkal csökkent. Madridban 0,33 százalék, Milánóban 0,28 százalék indexemelkedéssel zárt a tőzsde szerdán.

Szerdán a Brexit tárgyalások ellentmondó hírei mozgatták az európai tőzsdeindexeket. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szerda délután kijelentette, hogy sikerült megegyezniük a felek képviselőinek az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről szóló szerződés alapjairól. A brit sajtóban szerdán olyan jelentések is napvilágot láttak, miszerint a tárgyalások megfeneklettek a jövőbeni kereskedelmi megállapodás és a tisztességes piaci versenyt biztosító záradékok kérdésein.

A világpiaci olajárat az amerikai nyersolajkészletek vártnál nagyobb múlt heti növekedéséről kiadott jelentés szorította lejjebb szerdán. A készletek a várt 2,8 millió hordó helyett 10,5 millió hordóval nőttek. A készletnövekedés a lassuló világgazdasági növekedés közepette az olajkereslet várható csökkenése miatt egyébként is aggódó piacon áresést okozott. A Brent nyersolaj ára 0,84 százalékkal hordónként 58,92 dollárra, a WTI ára 0,99 százalékkal 52,83 dollárra csökkent.

Az eurót 0,05 százalékkal jegyzik erősebben 1,1075 dolláron, az arany spot ára 0,10 százalékkal unciánként 1488,59 dollárra csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!