Tőzsde - Vegyesen álltak az indexek New Yorkban

Gazdaság, 2019.01.31

Vegyesen álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei csütörtök este.

Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,24 százalékos mínuszban, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,66 százalékos pluszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 1,17 százalékos emelkedést jelzett.

A piacok hangulatát befolyásolta néhány vállalati eredménybeszámoló, valamint az, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve a várakozásoknak megfelelően nem emelte az irányadó kamatot. A befektetők várakozással tekintenek az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások részleteire.

A 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatóját lefelé húzta a DowDuPont vegyipari vállalat részvényének teljesítménye, amely csalódást keltő eredménye miatt 8,3 százalékos mínuszban állt.

A nap nyertesei között volt a Facebook részvénye 12 százalékot meghaladó plusszal, valamint a General Electric több mint 13,7 százalékos nyereséggel.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára a kezdeti emelkedés után csökkenést mutatott. Közép-európai idő szerint háromnegyed nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 53,73 dolláron állt, 50 cent (0,92 százalék) csökkenéssel. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 57 centes (0,93 százalék) mínuszban, 60,97 dollár volt.

Az arany unciánkénti ára, 0,67 százalékkal, 8,85 dollárral 1324,35 dollárra emelkedett.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1446 dollárt adtak a délután fél négy körül jegyzett 1,1486 dollár után.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!