Tőzsde - Veszteséges zárás Európában

Gazdaság, 2018.12.04

Vegyes kezdésből veszteségbe váltottak kedden a főbb európai tőzsdeindexek.

Az európai kereskedési idő végére az FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 indexek 0,66 és 0,63 százalék veszteséget mutattak, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,77 százalékkal gyengült.

A még nem hivatalos záróadatok szerint a londoni FTSE-100 index 0,44 csökkenéssel fejezte be a keddi kereskedést, a frankfurti DAX index 1,13 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,73 százalékkal csökkent. Madridban 1,19 százalékkal, Milánóban 1,26 százalékkal állt mínuszban a tőzsdeindex a kereskedés végén.

Az indexcsökkenést az autóipari részvények vezették, az ágazati mutató közel két százalékkal gyengült. Az ágazat leggyengébben szereplő papírja a francia Faurecia autóalkatrész beszállító vállalat lett négy százalékos gyengüléssel.

A nemzetközi értékpapírpiacokon a tényleges lehetőségek óvatos mérlegelése váltotta fel a G20-ak hét végi csúcstalálkozóján a kölcsönös amerikai-kínai kereskedelmi retorziók szüneteltetéséről létrejött megállapodást követő első lelkesedést.

A technológiai ágazat is a nagy vesztesek közé sorolt be, miután erősen ki van téve a Kínával folytatott kereskedelemnek. Az AMS és Siltronic félvezető áramkör gyártók részvénye több mint három százalékkal gyengült.

Az olajár a küszöbön álló termeléscsökkentés reményében emelkedett, nap közben két százalékkal is, majd vegyesen alakult. Az OPEC a héten csütörtöki közgyűlésén a termelés csökkentéséről tárgyal a szervezeten kívül nagyobb olajtermelőkkel.

Az európai kereskedési idő végén a Brent még 0,47 százalék nyereséget tartott hordónként 61,98 dolláros áron, a WTI ára viszont már 0,17 százalékkal 52,86 dollárra csökkent.

Az eurót 0,04 százalékkal jegyezték erősebben 1,1359 dolláron, az arany ára 0,41 százalékkal unciánként 1244,70 dollárra emelkedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!