Tőzsde - Pozitív kezdés New Yorkban

Gazdaság, 2018.01.12

Vegyes indexekkel indult a kereskedés pénteken az amerikai értékpapírpiacokon.

A kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,26 százalék nyereséget, az S&P-500 index 0,12 százalék nyereséget, a főként fejlett technológiai cégek papírjait követő Nasdaq Composite index viszont 0,06 százalék veszteséget mutatott.

Az pénzügyi cégek árfolyam-erősödésének a tőzsdei nyitás előtt közzétett és a várakozásokra rácáfolóan kedvező eredmény beszámolók adtak lendületet. A nagyobb pénzügyi cégek közül a Wells Fargo a J.P. Morgan Chase és a BlackRock tette közzé gyorsjelentését a tőzsdei nyitás előtt.

Az olajár lefelé korrigált az előző napi, 2014 óta nem tapasztalt árszintről. A WTI ára 0,52 százalékkal hordónként 63,47 dollárra, a Brenté 0,26 százalékkal 69,08 dollárra csökkent.

Az euró árfolyama három éve első alkalommal 1,21 dollár fölé emelkedett arra a hírre, hogy az Európai Központi Bank (EKB) hamarosan megkezdheti monetáris ösztönző eszközvásárlási programjának a fokozatos kivezetését. Az eurót az amerikai kereskedés kezdetén 1,2126 dolláron jegyezték 0,78 százalék erősödéssel.

Az arany ára már a harmadik napja emelkedik a dollár gyengülése okán. Pénteken az arany legutóbb szeptemberben tartott árszintet ért el, és az ötödik egymást követő hetet zárhatja nyereséggel. Az arany határidős piacán a legközelebbi kontraktus jegyzése 0,26 százalékkal 1326,30 dollárra nőtt unciánként.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!