Tőzsdei bevezetés előkészítéséről döntött az MKB közgyűlése

Gazdaság, 2019.01.17

Az MKB Bank Zrt. csütörtöki közgyűlése döntött a társaság törzsrészvényeinek a  Budapesti Értéktőzsdére való bevezetésének előkészítéséről - közölte a hitelintézet az MTI-vel.

A közgyűlés határozott a nyilvánosan működő részvénytársasággá alakulásról és az elsőbbségi részvények törzsrészvényekké alakításáról is, ezek hatálya a tőzsdei bevezetéstől függ.

A tájékoztatás szerint Balog Ádám vezérigazgatót az igazgatóság elnökévé választották meg, így a továbbiakban az MKB Bank elnök-vezérigazgatójaként látja el feladatait.

A bank felügyelőbizottságának (fb) elnöke Hornung Ágnes lesz, a Magyar Nemzeti Bank vonatkozó engedélyének hatályával, de leghamarabb 2019. február 15-én.

Az igazgatóság előző elnöke, Jaksa János lemondott tisztségéről. Szintén lemondott az előző fb elnök, Barcza Mihály, továbbá Szemerey Tamás és Lovászi-Tóth Adám fb tagok.

Az MKB Bank január 14-én jelentette be, hogy módosult a bank tulajdonosi szerkezete, a bankban Szíjj László 32,9 százalékos közvetett részesedést szerzett. A tájékoztatás szerint a Blue Robin Investment S.C.A., az MKB Bank Zrt. 32,9 százalékos részvényese január 11-én arról tájékoztatta az MKB-t, hogy a BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft. eladta Szíjj Lászlónak a BanKonzult Finance Zrt.-ben fennálló 100 százalékos tulajdonrészét, amely az MKB Bankban közvetetten fennálló - a Blue Robin Investment S.C.A. által közvetlenül tulajdonolt - 32,9 százalékos részesedést testesít meg. A BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft. Szemerey Tamás tulajdonában van, aki egyben az NHB Növekedési Hitel Bank igazgatóságának elnöke és tulajdonosa.

A jelenlegi tulajdonosok az MKB honlapján közölt adatok szerint a Metis Magántőkealap 35 százalék, a Blue Robin Investments S.C.A. 32,9 százalék, az RKOFIN Kft. 13,62 százalék, az Eirene Magántőkealap 9,99 százalék, az MKB Bank MRP Szervezet 5,38 százalék és a Pantherinae Pénzügyi Zrt. 3,1 százalék részesedéssel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!