Turistaházak újulnak meg az Aggteleki Nemzeti Park területén

Gazdaság, 2020.06.23

Két év alatt három turistaház újult és újul meg az Aggteleki Nemzeti Park területén, a szögligeti Szalamandra házat kedden adta át Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Ríz Gábor a térség fideszes országgyűlési képviselője és Veress Balázs a nemzeti park igazgatója a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

Turistaházak újulnak meg az Aggteleki Nemzeti Park területén Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság 56,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretében három turistaszálló megújítására - mondta a kormánybiztos.

A "Szalamandra Ház és Erdei Iskola, Kemping és Turistaszálló, korszerűsítésére" című projekt megvalósítására 2018-ban 34 millió forintot biztosított az aktív Magyarországért kormánybiztosi iroda.

Révész Máriusz a szögligeti rendezvényen azt mondta: a kormányzat célja, hogy 2030-ra Magyarország a legélhetőbb európai országok közzé tartozzon.

2010 óta több mint százhúsz turistaház újult meg az országban, ezekre most már sokkal inkább a szép, tiszta, nagy fürdőszobás apartmanok a jellemzők, ahová szívesen jönnek a turisták, a kirándulók - közölte.

A Szalamandra ház a Ménes-völgy bejáratánál, a Szádvár lábánál, festői környezetben található. 1953-ban határőr laktanyának épült, a házat az 1990-es években átalakították. 2002-től az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében ökoturisztikai bázishelyként működik.

A most megújult épület hatvan embernek nyújthat szállást, korszerűsítették a fűtés és melegvíz-hálózatot.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Turistaházak újulnak meg az Aggteleki Nemzeti Park területén Turistaházak újulnak meg az Aggteleki Nemzeti Park területén Turistaházak újulnak meg az Aggteleki Nemzeti Park területén Turistaházak újulnak meg az Aggteleki Nemzeti Park területén
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!