Turisztikai fejlesztések kezdődnek Borsodban

Gazdaság, 2019.03.21

Erdei pihenők, kilátók, meteorológiai állomások épülnek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az Északerdő Zrt. területén, csaknem kétszáz millió forintból - közölte a Zay Adorján, a társaság vezérigazgatója az MTI-vel csütörtökön.

Tájékoztatása szerint hét európai uniós pályázatnak köszönhetően csaknem 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással valósulnak meg turisztikai fejlesztések országszerte, a Magyar Természetjáró Szövetség koordinálásában. A beruházásokat a Természetjáró Szövetség a területileg illetékes erdőgazdaságokkal konzorciumban hajtja végre.

A program részeként az Északerő Zrt. számos turisztikai beruházást valósít meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Négyévszakos pihenőhelyet alakítanak ki Háromhuta határban az István-kút környékén, a Nagy-Milic déli oldalán a Csataréti háznál, valamint Magyarország legészakibb részén elhelyezkedő Oláh-réten. Mindhárom helyen turisztikai szempontból is érdekes meteorológiai állomás épül, és ezekhez kapcsolódva bemutatóhelyeket is létrehoznak. Újjáépítik Lillafüreden, az 1950-es években lebontott Zsófia-kilátót, és egy ide vezető lombkorona tanösvényt is kialakítanak. Korszerűsítik a lillafüredi Lencsés-forrás pihenőt, a Sárospatak mellett található Botkői autóspihenőt, valamint a Telkibányától nem messze fekvő Királykúti pihenőt, és megújul az Újhutai elágazástól induló tanösvény is.

A fejlesztések várhatóan 2020. szeptember végére befejeződnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!