Új autóipari üzemcsarnokot avatott a Flex Zalaegerszegen

Gazdaság, 2018.05.31

Új autóipari üzemcsarnokot épített a Flex Zalaegerszegen, a beruházást 2,5 millió euróval támogatta a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség.

Új autóipari üzemcsarnokot avatott a Flex Zalaegerszegen A százfős létszámbővítést lehetővé tévő, 2600 négyzetméteres csarnok csütörtöki avatásán Palkovics László innovációs és technológiai miniszter azt mondta: a technológiai változás gyorsulni fog, a mesterséges intelligencia, a robotok és a digitalizáción alapuló negyedik ipari forradalom fogja meghatározni az életet. Azok a vállalatok lehetnek sikeresek, amelyek válaszokat tudnak adni ezekre a kihívásokra - fogalmazott.

Hozzátette, hogy a kormány éppen ezeknek a kihívásoknak megfelelve döntött az új minisztérium létrehozásáról. Zalaegerszeg és a Flex együttműködését példaadónak nevezte, hiszen a duális képzés elindításában vagy a városban épülő járműipari tesztpálya adta lehetőségekben is több kapcsolódási pont van.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára azt hangsúlyozta, nem választási fogás, hanem maga a valóság az, hogy az elmúlt évben minden korábbinál több befektetés érkezett Magyarországra. A következő hónapokban, években egy sor olyan bejelentés vagy beruházás indítása várható, amelyek a lehető legmodernebb gazdasági környezetet teremtik meg Magyarországon, komoly növekedési lehetőséget biztosítva az itt működő cégeknek.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) felidézte, hogy az elmúlt nyolc év alatt 800 ezer új munkahely jött létre Magyarországon. A munkanélküliek aránya kevesebb mint 4 százalék, ami Európában a 3-4. legjobb eredmény, a gazdasági növekedés pedig 4 és 5 százalék között várható idén.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) arról tett említést, hogy a Flex 1994 óta tevékenykedik Zalaegerszegen, utoljára 2002-ben avatott a vállalat új üzemegységet.

Harjinder Bajwa, a Flex globális irányításért felelős alelnöke kifejtette: az autóipari szektor a cégen belül 3,5 milliárd dolláros árbevétel hoz, ami háromszorosa a 2010-11-es időszak bevételének. Magyarországon Zalaegerszeg mellett Sárváron, továbbá Mexikóban és Kínában van jelen a cég az autóipar területén. A fejlesztésekkel főként a német autógyárakat szolgálják ki, de jelentős amerikai járműgyártókkal is szoros az együttműködésük.

Uri Bechor, a Flex Európáért felelős alelnöke arra emlékeztetett, hogy a vállalat korábban csupán termékgyártó volt, mára viszont a tervezéstől, a fejlesztésen át a gyártásig minden területen jelen van.

Radenko Prnja alelnök azt mondta: Európában nagyon jó a pozíciója a Flexnek, erőteljes a növekedése a kontinensen. A magyarországi gyáregységek folyamatosan jól teljesítenek, ennek is köszönhető hogy mára a régió egyik legnagyobb munkáltatójává vált a cég.

Péter Ágota, a zalaegerszegi gyár vezetője kifejtette: a 2013-ban indult növekedésnek köszönhetően mára 800-zal nőtt és eléri a 2000-et a zalaegerszegi dolgozók létszáma. Országszerte több mint 10 ezer alkalmazottat foglalkoztat a Flex, az autóipari szegmensben Zala az éllovas, ahol több mint 70 millió eurót fektettek be az elmúlt öt év alatt.
(MTI)

Galériánk

Új autóipari üzemcsarnokot avatott a Flex Zalaegerszegen Új autóipari üzemcsarnokot avatott a Flex Zalaegerszegen
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!