Új játszótér nyílt Szolnokon

Gazdaság, 2022.12.07

Új játszóteret adtak át Szolnokon - közölte Szerencsejáték Zrt. szerdán az MTI-vel. Ez a 22. ilyen létesítmény, amely a cég "A játék összeköt!" nevű programjának részeként jött létre.

A játszótéren olyan kombinált játékelemek kaptak helyet, amelyeket az ép és fogyatékossággal élő gyerekek is kipróbálhatnak, a közös játékon keresztül pedig elfogadóbb és befogadóbb felnőttekké válhatnak - írták.

A közlemény idézi Módra Szilviát, a lottótársaság Szegedi Értékesítési Régiójának vezetőjét, aki kiemelte: a fogyatékosság nem lehet akadály.

A vállalat karitatív hálózata csaknem húszéves, Szolnokon hat, a régióban összesen 32 karitatív árust alkalmaz - tudatta.

A közlemény idézi Kállai Máriát, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét is, aki úgy fogalmazott, hogy "a játszótér a gyerekek számára az esélyről szól, ami összeköti a fogyatékossággal élő és ép gyermekeket".

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere szerint a játszótér a társadalmi beilleszkedést segíti, hiszen "a gyerek a gyerekekkel tudja legkönnyebben elfogadtatni magát".

A Szerencsejáték Zrt. 2017-ben indította el játszótérépítési programját, amelyet az időszakos, limitált darabszámú Nagykarácsony sorsjegy értékesítésével, játékosaival közösen finanszíroz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!