Új üzemcsarnokot avatott a Lászlópack Kft. Komáromban

Gazdaság, 2019.12.05

Az élelmiszeripari csomagolóanyagokat gyártó Lászlópack Kft. csütörtökön átadta az 1,6 milliárd forintos beruházással épült új üzemcsarnokát Komárom határában.

László József tulajdonos az MTI-nek elmondta, a 4300 négyzetméteres új üzemcsarnokkal a gyár alapterülete háromszorosára bővült. A társaság havonta 200 tonna alapanyagot dolgozott fel, az új létesítmény átadásával 15 százalékkal bővül a kapacitás.

A Lászlópack Kft. hajlékony alapanyagra, műanyagra és papírra nyomtatja élelmiszeripari termékek csomagolását. Az innen kikerülő csomagolóanyag 20 százalékát exportálják Ausztriába, Németországba, Romániába, Szlovákiába és a volt jugoszláv tagállamokba. A késztermék nagyobb része tekercs formájában hagyja el a gyárat.

Az 1,6 milliárd forintos beruházásból 550 millió forint volt a gépek beszerzése, ehhez 242 millió forint pályázati támogatást kaptak.

A vállalkozás jogelődje 1996-ban alakult, élelmiszeripari csomagolóanyag gyártással, csomagolóanyag forgalmazással foglalkoztak. Mára a cég meghatározó szerepet tölt be a magyarországi flexo nyomdák és feldolgozó üzemek között. Az itt alkalmazott technológia a mélynyomtatás színvonalához közelít.

A Lászlópack Kft. 88 főt foglalkoztató magyar tulajdonú, családi vállalkozás. A társaság árbevétele 2017-ben meghaladta a 3,2 milliárd forintot, 2018-ban elérte a 3,5 milliárd forintot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!