Új üzemcsarnokot épít a tatabányai Motor-Classic

Gazdaság, 2022.09.20

A veterán autókat felújító és precíziós fémalkatrészeket gyártó tatabányai Motor-Classic Zrt. másfél milliárd forintos beruházással új üzemcsarnokkal és egy korszerű megmunkálóközponttal bővíti üzemét - közölte a társaság az MTI-vel.

Tamás Viktor marketing igazgató tájékoztatása szerint a vállalat az 5000 négyzetméteres termelőterületét egy új, 2000 négyzetméteres csarnokkal növeli, ahol 5 tengelyes megmunkálógép és 3D koordináta mérőgép kap helyet.

Az új berendezésekkel jelentősen bővül a társaság CNC-részleg kapacitása, század milliméteres pontossággal, selejt nélkül állíthatnak elő autóipari és energetikai alkatrészeket, kis- és közepes szériákban.

A társaság a beruházás megvalósításához a vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzésére kiírt Ginop pályázaton 600 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert el. A fejlesztés része egy megújuló energia termelésére irányuló rendszer telepítése is.

A Motor-Classic Zrt. "garázscégként", veterán motorok felújításával indult 1985-ben, mára Tatabánya egyik ipari övezetében 5000 négyzetméteren egy világszínvonalú restaurátor bázist működtet. Az üzem jellegzetessége, hogy az autófelújítás minden részét egy telephelyen belül végzik el, Európában ez az egyetlen műhely, melynek saját, nagykapacitású galvánüzeme van.

Évente 20-25 autót újítanak fel, legjelentősebb ügyfeleik közé tartozik a Mercedes gyári múzeuma és a Mercedes Classic klubhálózat. Az új munkák várólistája 1-2 év.

A Motor-Classic Zrt. 2020-ban 2 milliárd, 2021-ben 3,6 milliárd forintos árbevételt ért el, és 147 embert foglalkoztat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!