Új vezérigazgató a CETIN Hungary élén

Gazdaság, 2022.07.14

Kübler-Andrási Judit tölti be a CETIN Hungary Zrt. vezérigazgatói posztját szeptember 1-jétől.

A telekommunikációs infrastruktúra-szolgáltató vállalat az MTI-vel csütörtökön közölte, hogy Ötvös Tamás korábbi vezérigazgató marad a CETIN Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke, emellett a CETIN Csoport technológiai vezérigazgató-helyetteseként (Chief Technology Officer - CETIN Group, CTO) nemzetközi feladatokra fókuszál.

A közleményben ismertették: Kübler-Andrási Judit több mint 20 éves nemzetközi vezetői tapasztalattal rendelkezik a távközlés és a vezetési tanácsadás területén. Dolgozott a Magyar Telekomnál, az Arthur D. Little-nél, legutóbb pedig a Deutsche Telekomnál, ahol az európai szegmens stratégiájáért felelt, majd a cég leányvállalata, az immmr GmbH vezérigazgatói pozícióját töltötte be. 2020-ban visszatért a Deutsche Telekomhoz, legutóbb a nemzetközi B2B piacra-lépési stratégiáért és a nemzetközi nagykereskedelmi terület stratégiájáért volt felelős.

A CETIN Hungary Zrt. független, integrált telekommunikációs infrastruktúra-szolgáltató vállalat, amely 2020 júliusban indult Magyarországon.

Magyarország egyik meghatározó országos mobilrádiós és átviteltechnikai hálózatának tulajdonosa és üzemeltetője mintegy 4000 telephellyel, jelenléti ponttal. A társaság 2020 júliusában jött létre a Telenor Magyarországból történő strukturális kiválással.

Közel 200 szakemberrel a cég üzleti tevékenységének fókusza a hálózattervezés, hálózatépítés és üzemeltetés, átviteltechnika, adatközpont, IT infrastruktúra és IT biztonsági szolgáltatások. Az utolsó lezárt üzleti évében, 2021-ben a cég 47,5 milliárd forint árbevételt ért el, adózott nyeresége 20,4 milliárd forint volt a nyilvános cégadatok szerint.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!