Új vezérigazgató a Start Garancia Zrt. élén

Gazdaság, 2022.07.15

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter július 15-től Limbach Attilát nevezte ki a Start Garancia Zrt. vezérigazgatójának - közölte a gazdaságfejlesztési miniszter az MTI-vel pénteken.

A tájékoztatás szerint az új vezérigazgató jelentős banki és pénzügyi ágazati, valamint felsővezetői tapasztalattal rendelkezik, korábban a vállalat kockázatkezelési vezérigazgató helyetteseként hatékonyan támogatta a társaság működését, meghatározó szerepet vállalva a Start Garancia Zrt. új stratégiai célkitűzéseinek megvalósításához szükséges feladatok elvégzésében.

A távozó Deme Géza vezetésével a Start Garancia Zrt. az új feladatainak ellátásához szükséges szervezeti átalakításokat eredményesen megvalósította - jelezték.

A miniszter az új vezérigazgatótól elvárja, hogy Start Garancia Zrt. jelentős mértekben támogassa a magyar vállalati finanszírozási források kihelyezését, elsősorban azok fedezettségének növelése útján történő kezességvállalások nyújtásával, ezáltal is biztosítva a kormány által meghirdetett gazdaságnövekedési célkitűzéseket - közölte Nagy Márton.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!