Újabb cégfelvásárlásra készül az Est Media

Gazdaság, 2019.12.09

Az Est Media Nyrt. hétfőn indikatív vételi szándéknyilatkozatot tett a biztonságtechnológiai és kriminalisztikai megoldásokkal foglalkozó Communication Technologies Kft. 51 százalékos üzletrészének megvásárlására, amelynek tulajdonosai az ajánlatot elfogadták - jelentette be az Est Media hétfőn, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az Est Media a kft. teljes körű jogi, pénzügyi, adó- és egyéb szükséges átvilágítását követően dönt a kötelező vételi ajánlat megtételéről.

Az élvonalbeli biztonságtechnológiai és kriminalisztikai megoldásokkal, valamint ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokkal foglalkozó Communication Technologies Kft. a 2018-as üzleti évben 3,5 milliárd forintos árbevételt ért el, idén közel 4,5 milliárd forintot várnak. A kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) idén meghaladhatja a 1 milliárd forintot.

A cég legnagyobb megrendelői az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP), amelyeket a Communication Technologies Kft. több éves szerződések keretében szolgál ki.

A vállalat többek között egy elektronikus nyomkövetési rendszer forgalmazásával, valamint kapcsolódó tanácsadási és üzemeltetési szolgáltatásokkal foglalkozik. A nyomkövető rendszert a hazai büntetés-végrehajtási intézmények egyre szélesebb körben alkalmazzák az elítéltek felügyeletére. A tervek között szerepel egy regionális szolgáltató-, illetve fejlesztőközpont kialakítása is, nemzetközi partnercégek bevonásával, amely az egyre bővülő kelet-közép-európai piac ellátásában játszana vezető szerepet - írják.

Az Est Media vezetése a közlemény szerint jelentős szinergiákat lát a Delta Systems Kft. infrastruktúra-építési és üzemeltetési képességei, valamint a Communication Technologies Kft. speciális, többek között a börtöninformatikához kötődő megoldásai között.

Az Est Media és a Delta Csoport július 30-án jelentették be, hogy a tőzsdei társaság egy részvénykibocsátást is magába foglaló tranzakció részeként felvásárolja az egyik vezető magyarországi rendszerintegrátort, a Delta Systems Kft.-t, a Delta Csoport holdingcége pedig az Est Media nagytulajdonosává válik. A tranzakciót december elején hagyta jóvá a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

A Delta Csoport tagvállalatai 31,3 milliárd forint árbevétellel és 850 millió forint adózott eredménnyel zárták a 2018. július 1. és 2019. június 30. közötti, eltolt üzleti évet. A Delta Systems Kft. árbevétele 15,6 milliárd forintra nőtt, adózott eredménye 695 millió forintra emelkedett.

Az Est Media Nyrt. részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek, hétfőn délután 143,6 forinton forogtak, 7,2 forinttal, 5,28 százalékkal magasabban az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 76 forint, a legmagasabb 171,8 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!