Újabb kötvénykibocsátást készül a Mol a jegybank nkp programjában

Gazdaság, 2020.09.14

Maximum 36,6 milliárd forint összegben, 10 éves lejáratú kötvény kibocsátását tervezi a Mol Nyrt. a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett növekedési kötvényprogramon (nkp) belül - közölte az olajtársaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.  

A kötvényeket minősített befektetők részére bocsátják ki - tették hozzá.

A társaság egy éve, 2019. szeptember 20-án közölte, hogy sikeres kötvényaukciót tartott intézményi befektetők részére, az MNB által meghirdetett növekedési kötvényprogram keretein belül, zártkörben, 28,4 milliárd forint értékben. A 10 éves futamidejű kötvényeket 2 százalékos kuponnal bocsátották ki.

A jegybank az nkp-t a vállalatikötvény-piac likviditásának növelése érdekében 2019 július elsején indította el.

A programban a jegybank 450 milliárd forint keretösszegben nem pénzügyi vállalatok által kibocsátott, jó minősítéssel rendelkező kötvényeket, valamint vállalatokkal szemben fennálló hitelkövetelések fedezete mellett kibocsátott értékpapírokat vásárol.

A Mol részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír hétfőn 1647 forinton zárt. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 3090 forint, a legalacsonyabb 1501 forint volt.


(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!