Újra rekordszinten a csehországi autógyártás

Gazdaság, 2019.09.20

Augusztusban visszatért a tavalyi rekordszintre a csehországi autógyártás. Az év első nyolc hónapja alatt 941 758 személyautót gyártott a három autógyár, ami mindössze 173 darabbal kevesebb, mint a tavalyi év hasonló időszakában - közölte a cseh autógyártók szövetsége pénteken.

Az első negyedévben 4 százalékkal, az év első felében 1,5 százalékkal elmaradt a cseh autógyárak termelése a tavalyitól.

A személygépkocsi export 870 851 darabot tett ki, ami éves szinten 0,4 százalékos növekedés.

A német Volkswagen konszernhez tartozó Skoda Auto, amely 63 százalékos piaci részesedésével a legnagyobb cseh autógyár 1,1 százalékkal 588 717-re növelte a legyártott kocsik számát.

A kolíni francia-japán TPCA 5,4 százalékkal növelte termelését és összesen 148 091 személyautót állított elő. A Nosovicében lévő dél-koreai Hyundai, amely az idén tervszerűen mérsékelte termelését, a január-augusztusi időszakban 204 950 autót gyártott, 6,4 százalékkal kevesebbet, mint egy éve.

"Minden probléma ellenére a csehországi autógyártás tartja a tavalyi szintet. A csökkenés mindössze 0,02 százalékos. Bízunk abban, hogy az idei évben minimálisan annyi kocsit gyártunk, mint a tavalyi rekordévben" - jelentette ki Zdenek Petzl, a szövetség elnöke.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!