Üzleti minősítési rendszert indított a Bridge Budapest és az Opten

Gazdaság, 2020.02.12

Üzleti minősítési rendszert indított a Vállalható Üzleti Kultúráért kezdeményezést működtető Bridge Budapest Egyesület és az Opten Informatikai Kft. - közölték a minősítési rendszert működtetők az MTI-vel.

A tájékoztatós szerint az új minősítési rendszer segítséget ad megbízható üzleti partnerek kereséséhez. A cél a jelenleg mintegy 1000 üzleti szereplőből álló közösség erősítése, hogy lehetőség legyen az önellenőrző teszten túl egy magasabb szintű minősítés megszerzésére.

A minősítési rendszerben alapszintet jelentő Vállalható Üzleti Szereplő címet az a vállalkozás kaphatja meg, amelyik a Bridge Budapest önellenőrző tesztjén legalább 80 százalékot elér, őket külön nem ellenőrzik, megbíznak a kitöltő szavában.

A Minősített Vállalható Üzleti Szereplő cím megszerzéséhez az önellenőrzésen túl az Opten áttekinti a cég működését nyilvános adatok alapján.

A Jópéldák kategóriába azok a Vállalható Üzleti Szereplők tartozhatnak, akik értékes, implementálható, példaértékű projektet, kezdeményezést, működési formát hoznak létre.

A Minősített Üzleti Szereplők közül Nagykövetté válhat, aki az ügy hírvivőjeként üzleti történetét, tapasztalatát megosztja a nyilvánossággal.

A Bridge Budapest magyar vállalkozók által 2013-ban alapított nonprofit szervezet, az egyesület célja, hogy működésével fejlessze a meglévő üzleti kultúrát Magyarországon. Ennek keretében indították el korábban a cégek transzparens működését elismerő Vállalható Üzleti Kultúráért kezdeményezést.

A Bridge Budapest február 11-től folyamatosan közzéteszi a minősített üzleti szereplők cégneveit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!