TV műsor

Varga Mihály: 800 munkahelyet véd meg állami támogatással az Axiál Kft. beruházása

Gazdaság, 2021.05.17

Az Axiál Kft. 2 milliárd forintos raktárberuházása, amelyhez 1 milliárd forintos állami támogatást kapott, 800 munkahelyet véd meg - jelentette be a közösségi oldalán hétfőn Varga Mihály pénzügyminiszter.

A fejlesztésnek köszönhetően automatizált robotok végzik majd a logisztikai, rakodási feladatokat a magyar tulajdonban lévő Axiál Kft. új raktárépületében a nagyvállalati beruházási támogatás segítségével. Varga Mihály közölte, hogy a magyar gazdaságnak ehhez hasonló, világszínvonalú beruházásokra van szüksége, hiszen a jövő gazdaságát a digitalizáció, a robotizáció jelenti.

A miniszter szerint a magyar ipar nem csupán lépést tart a fejlődéssel, de abban meghatározó részt is vállal. A gazdaság fellendítésére a költségvetésből idén 6172 milliárd forint, jövőre 7308 milliárd forint jut, és folytatódik a beruházások állami ösztönzése is - tette hozzá.

A bajai Axiál Kft. évente csaknem 10 ezer tonna alkatrésszel látja el a mezőgazdaságot, az építőipart, és a raktártechnológiai vállalkozásokat, a mostani beruházással a raktározási lehetőségeiket bővítik - ismertette a videóban Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezető.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!