Varga Mihály: a digitalizáció erősítéséről tárgyalt a Nemzeti Versenyképességi Tanács

Gazdaság, 2021.07.29

A digitalizáció erősítéséről tárgyalt a Nemzeti Versenyképességi Tanács, a testület négy területen javasol intézkedéseket a kormánynak - közölte a pénzügyminiszter a közösségi oldalán csütörtökön.

Varga Mihály a Facebookra feltöltött videóban hangsúlyozta: a magyar gazdaság az európai országokénál gyorsabban indulhat újra, a cél most az, hogy ezt a lépéselőnyt a versenyképesség és a hatékonyság javításával Magyarország tovább növelje.

A versenyképességi tanács javaslatai négy területen gyorsítanák a digitalizációt, ezek a magyar emberek digitális készségfejlesztése, a kormányzati szolgáltatások és az egészségügy további digitalizációja, valamint a magyar vállalkozások digitális eszközhasználata - ismertette a pénzügyminiszter.

A digitális szolgáltatások bővítését jelenti például a csütörtöki ülésen bemutatott vállalkozói portál, a vali.hu is - jelezte Varga Mihály. Mint mondta, a portál személyre szabottan nyújt pályázati, képzési, hitel és szakmai információkat a magyarországi vállalkozásoknak.

A pénzügyminiszter kiemelte, hogy a Nemzeti Versenyképességi Tanács 2017 óta tesz javaslatokat a kormánynak, ezeknek köszönhetően jelentős adócsökkentéseket hajtottak végre, mérsékelték az adminisztrációt, javították az üzleti környezetet és növelték a beruházások támogatását is.

"A visszajelzések szerint jó úton járunk, az elmúlt hetekben 10 szervezet javította a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzését, júniusban pedig Magyarország öt helyet lépett előre a versenyképességi rangsorban" - fejtette ki Varga Mihály.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!