Versenyhivatal: a Magyar Telekom kedvező csomagajánlatot tett több településen a GVH vizsgálatának hatására

Gazdaság, 2019.10.11

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a Magyar Telekom kötelezettségvállalását a cégnél indított vizsgálat nyomán, hogy 2019. december 2-ától több mint 400 településen elérhetővé teszi kedvező feltételű új, televízió-, internet- és telefonszolgáltatást tartalmazó csomagját - közölte a versenyhivatal pénteken az MTI-vel.

A GVH közleménye szerint 2017-ben indítottak versenyfelügyeleti eljárást a távközlési céggel szemben, miután észlelték, hogy a Magyar Telekom csak azokon a területeken tette elérhetővé a 2017 májusban bevezetett, Flip elnevezésű triple-play szolgáltatáscsomagját, ahol erős versenynyomással szembesült, míg más településeken - ahol hálózata ugyancsak alkalmas lett volna a Flip szolgáltatás nyújtására -, magasabb díjakat érvényesített.

Ez felvetette annak gyanúját, hogy a Telekom tisztességtelenül magas árakat állapít meg az utóbbi településeken élő fogyasztóknak - írta a GVH, hozzátéve: a kötelezettségvállalást elfogadták, így nem állapítottak meg jogsértést az ügyben, és bírságot sem szabtak ki.

A telekommunikációs szolgáltató vállalta, hogy 406 településen olyan új díjcsomagot vezet be, amely mindhárom szolgáltatási elemet tartalmazza, és amelynek kedvező díja érzékelhető megtakarítást eredményez a fogyasztók számára.

A közlemény szerint a cég két évre vállalta kötelezettségét, figyelemmel a telekommunikációs piacokra jellemző gyors technikai fejlődésre és a versenykörülmények állandó változására.

Az új díjcsomagot a jelenlegi ügyfelei - kötbérfizetési kötelezettség nélkül - és új előfizetői is választhatják.

A Magyar Telekom közölte, a Gazdasági Versenyhivatal most lezárult eljárása során törekedtek arra, hogy az ügyfelek számára előnyös megoldást találjanak és ajánljanak.

A GVH által elfogadott kötelezettségvállalás értelmében országszerte - jellemzően kis és közepes méretű - települések optikával és bizonyos kábeles technológiával lefedett területein válik jelentősen olcsóbbá a meghatározott otthoni internet-, tv- és telefonszolgáltatást egyben nyújtó csomagjuk.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!