Vezetőváltás a Duna-Dráva Cement Kft. élén januárban

Gazdaság, 2022.11.24

Nyugdíjba vonul Szarkándi János, a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) elnök-vezérigazgatója, 2023. január 1-jétől Szilágyi Zsolt, a jelenlegi vezérigazgató-helyettes lesz a társaság elnök-vezérigazgatója - közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az új vezető hosszú ideje a vállalat meghatározó tagja, különböző területeken több mint két évtizede segíti a DDC tevékenységét.

A Duna-Dráva Cement Kft. két, németországi székhelyű építőanyag-ipari társaság, a Heidelberg Materials és a SCHWENK Zement KG 50-50 százalékos tulajdonában van. Magyarország egyik meghatározó építőanyag gyártó vállalata cementet, transzportbetont, valamint kavics- és betonadalék-termékeket állít elő, szolgáltatásai a betontechnológia teljes spektrumára kiterjednek.

A Duna-Dráva Cement Kft. mintegy 700 alkalmazottat foglalkoztatnak.

Nyilvános cégadatok szerint a Duna-Dráva Cement Kft. 2021-ben 124 milliárd forint értékesítési nettó árbevételt ért el az előző évi 82 milliárd forint után. A társaságnak 2021-ben 38,9 milliárd forint, 2020-ban 16,9 milliárd forint adózott eredménye volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!