Vezetőváltás a Ford Magyarország élén

Gazdaság, 2022.05.26

A Ford Magyarország és Csehország  ügyvezető igazgatói posztját június elsejétől Kővágó-Laky Andrea veszi át Szabó Attilától - közölte a Ford Európa csütörtöki döntését a Ford Magyarország az MTI-vel.

Kővágó-Laky Andrea a közlemény szerint 1994-ben csatlakozott a Ford kereskedelmi és marketing részlegéhez, majd 2005-2015 között a Ford Magyarország ügyvezető igazgatói posztját töltötte be. Azt követően a Ford Európa nemzeti vállalatainál látott el vezetői feladatokat.

A Ford cseh és magyar szervezetét az elmúlt több mint 2 évben irányító Szabó Attila június 1-jétől a Ford Lengyelország ügyvezetőjeként dolgozik.

A magyar piacnak kiemelt szerepe van a Ford működésében, mivel az értékesítési szervezet mellett szolgáltatóközpontot és regionális alkatrészközpontot is fenntart Magyarországon.

A márka tavaly erős évet zárt a magyarországi újautó-piacon, 17 487 darab gépkocsi értékesítésével 11,62 százalékos piaci
részesedést szerzett 2021-ben. Különösen a kishaszonjárművek szegmensében erős, ahol a tavaly eladott 6559 darabbal részesedése 28,54 százalék volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!