Világgazdaság - Konszernbe szervezik Mészáros Lőrinc agrárcégeit

Gazdaság, 2018.12.17

Közös szakmai vezetés alá vonják a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó mezőgazdasági cégeket, a Talentis Agro Holding az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari konszernje lesz - írja a hétfői Világgazdaság.

A lapnak Csák Gyula, a vállalatcsoportot irányító Talentis
Agro Zrt. vezérigazgatója elmondta: terveik szerint ötéves távlatban négy-öt üzletágban is jelentős feldolgozókapacitással és növekvő piaci részesedéssel fognak rendelkezni.

A holdingba klasszikus agrártermelő cégek kerültek, a szántóföldi növénytermesztés mellett kiemelkedő a szarvasmarha- és
a sertéságazat, valamint az árutojás-termelés. Ezek mellett jelentősek a borászati és az agrárturizmushoz szorosan kapcsolódó vadgazdálkodási és vadászati turizmussal foglalkozó társaságok, továbbá a malomipar.

A tervek szerint a folyamat végén - az integrálásra váró Mezort csoporttal együtt - valamivel több, mint 36 ezer hektár mezőgazdasági területet művelnek majd, amelynek a túlnyomó része szántóföld.

A vállalatcsoport méretének jellemzésére Csák Gyula elmondta, hogy a Mezorttal együtt számított árbevételünk tavaly megközelítette volna a 22 milliárd forintot, a foglalkoztatotti létszám pedig az idénymunkásokkal együtt meghaladta a 2200 főt.

Tájékoztatása szerint a jelentős alapanyag-termelő volumenre a későbbiekben feldolgozókapacitások épülnek, ennek kialakítása középtávú stratégiai cél. A későbbiekben a belföldi mellett külpiacokon is megjelennek félkész és késztermékekkel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!