Vitályos Eszter: 157 milliárd forintból 82 országos útfelújítási program valósul meg

Gazdaság, 2020.11.13

A kormány határozata értelmében 157 milliárd forintból 82 országos útfelújítási program valósul meg - mondta Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára pénteken Szentendrén.

Elmondta, hogy a november 11-én megjelent kormányhatározat rendelkezik a kiemelt társadalmi igényű közúti felújítások megvalósításáról.

Hozzáfűzte, hogy a felújítások megkezdését sok országos egyeztetés előzte meg, ezek végeredménye a 82 közúti fejlesztés.

A programban egyebek közt 4,5 milliárd forintos felújítás indul majd a 11-es számú főút Budapest-Esztergom-Tát szakaszán - tette hozzá az államtitkár.

Hadházy Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy a 11-es főutat érintő beruházással hét kilométernyi belterületi út újul meg Szentendrén a volt orosz laktanyától a Határcsárdáig.

A komplex útfelújítás magában foglalja a teljes vízelvezetés korszerű kiépítését, amely eddig az esőzések alkalmával mindig közlekedési problémákat okozott, továbbá az útkereszteződések teljeskörű felújítását is.

Tájékoztatása szerint hamarosan megkezdődik a tervezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás.

Megközelítőleg egy évet vesz majd igénybe az eljárás lebonyolítása, a tervek elkészítése és az engedélyek beszerzése, ami után a kivitelezés várhatóan négy hónap alatt valósul meg - mondta a képviselő.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat a kiemelt társadalmi igényű közúti felújításokra három év alatt csaknem 157,3 milliárd forint költségvetési forrást rendel: 2020-ban 14,3 milliárd, 2021-ben 108,1 milliárd és 2022-ben 34,9 milliárd forintot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!