A Föld napja - online kutatást indít a Pannon Egyetem az éghajlatváltozásról

IT/Tudomány, 2021.04.20

Online kutatást indít a Pannon Egyetem a Föld napja alkalmából, mellyel a résztvevők éghajlatváltozással kapcsolatos természettudományos tudását és attitűdjét vizsgálják - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Az anonim, 16 kérdésből álló kérdőívet április 22. és május 22. közt bárki kitöltheti - hangsúlyozták a közleményben. A kutatás nemzetközileg is egyedülálló abban, hogy az ismeretek felmérését összeköti az attitűd vizsgálatával.

Idézték Gelencsér András légkörkutatót, a Pannon Egyetem rektorát, aki a huszonegyedik század egyik legnagyobb kihívásának nevezte a klímaváltozást.

Kiemelte: az éghajlatváltozásról az idősebb generáció az iskolában még nem tanult, és napjainkban is csak néhány eleme szerepel egy-egy tantárgyban. A médiából mégis naponta hallani a globális felmelegedésről, klímaváltozásról és annak következményeiről, valamint a politika és a gazdaság döntéseit, illetve a mindennapi életet is alapvetően meghatározza a jelenség - jegyezte meg.

A rektor tájékoztatása szerint olyan kutatási projektet állítottak össze, melynek tudományos eredményei és megállapításai közvetlenül hozzájárulhatnak a globális klímaváltozás további vizsgálatához, egyúttal hasznosulhatnak a jövőben számos társadalmi szinten.

Hozzátette: több ezer kitöltőt várnak.

A projektben számos természet- és társadalomtudós vesz részt, kiemelt szakmai partner az Ökológiai Kutatóközpont.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!