Átadták a Junior Prima magyar tudomány kategória díjait

IT/Tudomány, 2019.11.28

Idén is tíz fiatal tudós munkáját ismerték el a Junior Prima Díj Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által támogatott magyar tudomány kategóriájában.

A szakmai zsűri döntése nyomán az agrártudomány, a biológia, a fizika, a gyógyszerészet, az orvostudomány és a vegyészet területén kiemelkedő kutatómunkát végző, 33 év alatti tudósok vehették át a kétmillió forinttal járó elismerést a Magyar Tudományos Akadémián csütörtökön - közölte a bank az MTI-vel.

Ebben az évben Bajusz Dávid (vegyészet), Endrődi Balázs (vegyészet), Kemenesi Gábor (biológia), Nyerges Ákos József (biológia), Osváth Zsófia (vegyészet), Poór Miklós (gyógyszerészet), Ribli Dezső (fizika), Sándor Renáta (agrártudományok), Szőnyi András (orvostudomány) és Walter Fruzsina (biológia) kapta az elismerést.

A díjazottak személyére minden évben a bank által felkért, az egyes tudományterületek szaktekintélyei, akadémikusok, professzorok tesznek javaslatot. Idén a közlemény szerint több mint negyven kutatót terjesztettek fel az elismerésre, a szakmai zsűri közülük választotta ki a nemzetközi szinten is jegyzett kutatási eredményekkel büszkélkedő kitüntetettet.

2007 óta az idei tíz díjazottal együtt összesen már 131-en tartoznak a Junior Prima "Magyar Tudomány" kategória nyertesei közé.

A Magyar Tudományos Akadémián tartott díjátadón Lovász László, az MTA elnöke, Láng Géza nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyért felelős helyettes államtitkár és Sipos-Tompa Levente, az MFB elnök-vezérigazgatója adta át az elismeréseket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!