Balázsi Csabát a World Academy of Ceramics akadémikus tagjai közé választották

IT/Tudomány, 2022.07.01

A műszaki és biokerámia terén nyújtott kiemelkedő teljesítményéért és munkájáért,  a kerámia közösségében végzett tevékenységéért a World Academy of Ceramics (WAC) akadémikus tagjai közé választották Balázsi Csabát, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Energiatudományi Kutatóközpont Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézetének tudományos tanácsadóját - olvasható az ELKH pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a hivatalos beiktatási ceremóniát a CIMTEC 2022 kongresszus megnyitóünnepségén rendezték június 21-én az olaszországi Perugiában.

A tájékoztatás szerint az 1987-ben alapított WAC a nemzetközi kerámiaközösséget összefogó szervezet, amelynek célja a terület fejlesztéseinek támogatása, valamint hogy elősegítse a kerámiatudomány, -technológia, -történelem és -művészet társadalmi hatásainak és kulturális kölcsönhatásainak jobb megértését.

A közlemény felidézi, hogy a WAC akadémikusai olyan személyek lehetnek, akik nemzetközi viszonylatban jelentős mértékben hozzájárultak a kerámia fejlesztéséhez. Az akadémikusi kinevezés a területen elért személyes érdemeket jutalmazza.

A WAC szigorú, ugyanakkor demokratikus és átlátható jelölési és értékelési eljárás során választja ki akadémikus tagjait annak érdekében, hogy csak a legkiválóbb kutatók nyerhessék el a címet - áll az összegzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!