Egymillió forinttal támogatja az Emmi a Fazekas Gimnázium robotika csapatát

IT/Tudomány, 2018.08.01

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egymillió forinttal támogatja a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium RoboTeam nevű csapatát, hogy részt vehessenek a 2018-as FIRST Global Challenge 2018 elnevezésű robotika világversenyen Mexikóvárosban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a National Instruments a Jövő Műszerezésért Alapítvánnyal együttműködve elkötelezett a FIRST Lego League (FLL) versenyek támogatása iránt, ezért a csapat nevezéséhez és a robot alkatrészeinek beszerzéséhez egymillió forint támogatással járul hozzá - olvasható a minisztérium közleményében.

A FIRST Lego League (FLL) elnevezésű program a gyerekeket játékos formában, élményszerűen vezeti be a tudomány és technika világába. A program alapja egy szórakoztató robotverseny, amely során a diákoknak egy robot segítségével kell bonyolult feladatokat megoldaniuk. A feladványok teljesítéséhez a csapatoknak egy előre megadott témában kell kutatást végezniük, egy automatizált robotot kell megtervezniük, valamint programozniuk és tesztelniük.

A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium RoboTeam nevű csapata tavaly első helyen végzett a július 17-én és 18-án Washingtonban megrendezett FIRST Global Challenge 2017 versenyen, ezzel lehetőséget kaptak arra, hogy idén címvédőként képviseljék Magyarországot augusztus 16. és 18. között Mexikóvárosban, az idei megmérettetésen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!