Ezeket gondold át elektronikai eszközök vásárlása előtt!

IT/Tudomány, 2020.10.25

A Black Friday akciók minden év novemberében hatalmas tömegeket mozgatnak meg, hiszen gyakran olyan alacsony áron tudunk megvásárolni egy-egy népszerű terméket, amire előtte nem volt példa.

Black Friday A webáruházak jellemzően hónapokat készülnek a Fekete Péntekre és minden olyan terméket áruba bocsátanak, ami felkelthei a vásárlók figyelmét. Ilyenkor sokan valamilyen elektronikai terméket szeretnénk beszerezni, hiszen a kereskedők is ezekre a termékcsoportokra fókuszálnak, és mi is itt tudunk a legtöbb pénzt megspórolni. Összegyűjtöttük neked azokat a legfontosabb szempontokat, amit mindenképp érdemes átgondolnod, ha ki akarod használni a közelgő akció hullámot.

Mekkora összeget szánsz a vásárlásra?

Legyen szó akár TV-ről, mobilról, ipadről vagy a legújabb játékkonzolok egyikéről, mindig határozd meg előre, hogy mekkora összeget szeretnél erre a projektre áldozni! Sokan esnek abba a hibába, hogy mindig a legújabb kütyüt akarják a magukénak, amiért képesek akár 2-3x is magasabb árat kifizetni. Azonban a rohamos technológia fejlődésnek köszönhetően, azokat a ‘prémium’ funkciókat, amik jelenleg csak a legújabb modellekben elérhető, 1-2 év múlva fele annyiért is megkaphatjukegy közepes árkategóriájú terméknél. Gondold át tehát, hogy az akció mértéke elég nagy-e, ahhoz, hogy megérje mindig beruházni a legfrissebb piacra dobott modellre.

Hány év garanciát kapsz?

Az elektronikai termékek piacán kulcskérdés, hogy a gyártó és a forgalmazó mennyi garanciát biztosít a megvásárolt termékünk mellé. Sok helyen előfordul, hogy csak a minimális 1 évet kapjuk meg, másol viszont ugyanazért az árért már 2 évet kapunk. Épp ezért, vásárlás előtt érdemes mindig ellenrőizned, hogy a konkurens áruházak mennyiért kínálják az adott terméket és milyen feltételekkel. A Black Friday okozta őrület és folyamatos rohanás gyakran elveszi a figyelmünket és csak azt látjuk, hogy 30-40-50% kedvezmény. Azonban később, amikor ne adj isten meghibásodik a termékünk és már nem él a garancia, nem tudunk azzal érvelni, hogy azt hittük 2 év jár hozzá.

Meddig fogod használni a kiszemelt árucikket?

Vannak olyan termékcsoportok, amikkel hosszabb távra tervezünk és vannak olyanok is, amiket 1-2 évente cserélünk. A legtöbb háztartásban például a mosógép, a hűtő, a mikró, a TV, stb. akár 5-10 évig is kiválóan működik és nem érezzük szükségét a cserének. Ezzel szemben például az okostelefonok piaca évről-évre jelentős változásokon megy keresztül. Érdemes megfontolnod tehát, hogy melyik termékcsoport a kedvezőbb számodra és milyen esetekben éri meg nagyobb összeget kiadni az egyik illetve a másik kategóriába a Fekete Péntek alkalmával.

Termék specifikációk

A legfontosabb, hogy a kiszemelt termék ellása majd azt a célt, amire vásárolni szeretnéd. Ehhez, viszont az kell, hogy előre meghatározod, melyek azok a funkciók, amire mindenképp szükséged van, és melyek azok, ami csak jó, ha van. Ez persze minden termékkategórián belül eltér, TV-k esetében a legfontosabb tényezők például a képernyő átmérő és annak típusa, a felbontása, és a képfrissítés ideje, stb. De ugyan úgy megvizsgálthatunk akár egy hűtőt is, ahol legfontosabb feltételek közé sorolható a fogyasztás (energiaosztály), a kapacitás, a méret, a kialakítás stb.

Megéri kivárni a Black Friday akcióit?

Az év végi ünnepekhez és a pihenéshez közeledve sokan már most elkezdik megvásárolni azokat a termékeket, amik nem maradhatnak ki a karácsonyi ajándékozásból. Mások viszont november 27. -ét várják igazán, azaz a Black Friday napját és minden erőforrásukat, erre az időszakra tartalékolják. A Fekete Péntek nyújtotta lehetőségeket mindenképp érdemes mindenkinek kihasználnia, hiszen ma már minden áruház, minden kategóriában, hatalmas meglepetésekkel, és ajándékokkal várják a vásárolni vágyókat.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!