Informatikai eszközök beszerzése gyorsan és biztonságosan

IT/Tudomány, 2020.06.23

A szerverek, adattárolók és egyéb informatikai alkatrészek beszerzése komolyabb anyagi ráfordítást igénylő beruházásnak számít, ezért érdemes a legnagyobb körültekintés mellett kivitelezni.

Laptop Vagyis a cél a felmerülő kockázatok minimalizálása. A cikkben megmutatjuk, hogy milyen szempontokra érdemes fokozott figyelmet fordítani az informatikai kellékek beszerzésekor, hogy a szükséges eszközöket minél hamarabb alkalmazni tudjuk.

Mik a legfontosabb szempontok informatikai kellékek beszerzésekor?

Amikor különböző típusú szerverek, adattárolók, alkatrészek, hálózati eszközök vagy újraértékesített mennyiségi licencek beszerzésére van szükség, akkor azt értelemszerűen szeretjük megbízható forrásból megoldani. Mindemellett a gyorsaságnak is kiemelt szerepe van. Elvégre az igényelt informatikai kellékek minden bizonnyal a munkavégzés hatékonyabbá tételét célozzák. Ennek szellemében minél hamarabb történik meg a beszerzésük, annál gyorsabban lesznek képesek hasznot hozni.

Szerverek, adattárolók és egyéb eszközök beszerzése biztos forrásból

A fentebb taglalt elvárásoknak minden bizonnyal megfelelhet az a partner, aki a világ több mint háromezer független hardverkereskedőjével áll online kapcsolatban. Még inkább megnyugtató lehet, hogyha a több száz kapcsolat egy jelentős hányada ügyfélként vagy beszállítóként gondoskodik a zavartalan szállításról.

A Szerverház esetében ezek a feltételek adottak, csakúgy, mint a gyorsaság. Merthogy a náluk megrendelt eszközök szállítási ideje legfeljebb tíz nap. Mivel a hagyományos disztribútori csatornákon keresztüli rendeléseknél akár negyven napot is várni kell a szállításra, ez kifejezetten előnyös konstrukciónak mondható.

Persze joggal merül fel kérdésként, hogy az extra gyors szállítási idő mennyiben jár együtt magasabb árakkal. Ettől szerencsére nem kell tartani, mert a Szerverház által kínált árak az esetek döntő többségében a hivatalos gyártói árszinttel egyeznek meg.

Mi a helyzet a garanciális kérdésekkel?

Egy közepes vagy nagyobb értékű informatikai kellék esetében a garancia, illetve a visszavásárlás kérdése is jogosan merülhet fel. Ez vevőként nemcsak extra mozgásteret, hanem plusz biztonságot is garantálhat.

Érdemes tehát olyan partnertől megoldani a beszerzést, amelyik az új készülékek mellett a felújított IT eszközök nemzetközi kereskedelmében is részt vesz. Ezáltal egyszerű lesz megállapodást kötni a későbbi visszavásárlási értékről. Emellett pedig szintén célszerű előre tisztázni a garanciára vonatkozó kérdéseket is. Egy megbízható partner lekérdezhető saját garanciális adatbázissal rendelkezik. Továbbá az sem elhanyagolható szempont, hogy a cserealkatrész-bázis, valamint a szakembergárda színvonala is megfeleljen az elvárásoknak a gyors és zavartalan kiszolgáláshoz.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!