Kutatók éjszakája - Harminc program a Nyíregyházi Egyetemen

IT/Tudomány, 2021.09.22

Mintegy harminc programon, tudományos és művészeti előadásokon, laborbemutatókon és kísérleteken vehetnek részt az érdeklődők pénteken a Kutatók éjszakáján a Nyíregyházi Egyetemen.

A délutáni megnyitót követően a fizikai és a kémiai előadások hallhatók, lesznek mikroszkópos vizsgálatok, laborkísérletek és a lézer működését is megismerhetik a látogatók. A műszaki és agrártudományi intézet épületében a mérnökképzésről és az erős paprika kutatásáról rendeznek eszmecserét, utóbbi meg is kóstolható.

Tartanak előadásokat az egyetemen az intelligens gokartról, a gyümölcsök szárításáról, repüléstechnikai bemutatót az interaktív szimulátoron, a géptan iránt érdeklődők pedig a környezetbarát gyártástechnológiákról és a modern hegesztési eljárásokról tájékozódhatnak. A testnevelési intézet előadótermeiben a mentőszolgálat munkatársai tartanak újraélesztési gyakorlatot, lesz startup-kisokos, de a szakemberek a partifecskék különös családi életéről is tartanak előadást.

Bemutatják emellett az impresszionizmust, az emberi és az állati csontok titkait, a matematika iránt érdeklődők pedig a 2D-s játékprogramozásról, a fraktálteniszről egyaránt hallhatnak információkat. Levezetésként egészségügyi szűréseket, illetve tájékozódási játékot tartanak az egyetem parkjában.

Országszerte csaknem 50 város 112 intézménye több mint 2100 programot kínál pénteken és szombaton a Kutatók éjszakáján.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!