NAIH: a hatóság fokozottan figyel a gyermekek személyes adatainak védelmére

IT/Tudomány, 2022.02.08

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) fokozottan figyel a gyermekek személyes adatainak védelmére, hiszen a fiatalabb generáció tagjai egyre aktívabbak a világhálón, ami nem egy veszélymentes terület - emelte ki a NAIH kedden, a biztonságos internet napján az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Felidézték, hogy az elmúlt években "Kulcs a net világához!" című projektjük keretében több célzott gyermekjogi kiadványt is megjelentettek, 2020-ban a járvány miatt bevezetett digitális oktatás, 2021-ben pedig az iskolai online adatkezelések témakörében hívták fel a nyilvánosság figyelmét az adatvédelmi követelményekre, előírásokra.

"Vigyázzunk a gyermekeink személyes adataira és tegyünk érte, hogy ők is a megfelelő gondossággal járjanak el - nem csak ezen a napon, hanem az év minden napján!" - emelte ki közleményében a NAIH.

A biztonságos internet nap - Safer Internet Day (SID) - célja, hogy az Európai Unió Safer Internet Program (SIP) akciótervének keretein belül csaknem 200 országban ugyanazon a napon hívják fel a figyelmet az internet szükségességére, előnyeire és veszélyeire.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!